Darmowa dieta 1900 kcal nr 18462



Śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
364 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 5.86 g T: 11.14 g W: 60.79 g (BŁ: 1.2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   50

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Drugie śniadanie


Serek wiejski z nasionami
271 kcal
Łączna waga porcji: 210g.

B: 23.65 g T: 15.44 g W: 9.77 g (BŁ: 1.33 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

48   17

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem



Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami
623 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 20.15 g T: 14.77 g W: 106.2 g (BŁ: 6.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Borówki amerykańskie
252 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 4.5 g T: 0 g W: 63 g (BŁ: 9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
409 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 15.44 g T: 8.02 g W: 77.93 g (BŁ: 17.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1919 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 69.6 g
Tłuszcz: 49.37 g
Węglowodany: 317.69 g (w tym błonnik: 35.56 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 450g     12,58 zł (13,98 zł)
Cebula 40g     0,09 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 80g     0,96 zł (4,79 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Makaron kukurydziany 70g     0,64 zł (4,59 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Serek twarogowy ziarnisty 150g 0,00 zł (0,00 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)



×