1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 30g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 80g |
1,82 zł
(5,69 zł) |
|
Makrela, wędzona | 60g |
1,44 zł
(5,99 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 42g |
3,68 zł
(4,38 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
1,25 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 320g |
5,86 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 40g |
1,00 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
2,47 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |