Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 85g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula | 125g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |