1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bulion warzywny | 1000g |
109,22 zł
(111,84 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Czosnek | 60g |
2,63 zł
(4,38 zł) |
|
| Fasola szparagowa | 200g |
2,44 zł
(5,49 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
| Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Marchew | 210g |
0,64 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 310g |
5,68 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 15g |
1,67 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 115g |
0,86 zł
(2,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Seler, korzeń | 40g |
0,15 zł
(2,69 zł) |
|
| Sezam | 5g |
0,13 zł
(7,79 zł) |
|
| Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Ziemniaki | 200g |
0,37 zł
(3,69 zł) |