Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bulion warzywny | 500g |
54,61 zł
(55,92 zł) |
|
| Bułka grahamka | 90g |
1,23 zł
(1,78 zł) |
|
| Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
| Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
| Czosnek | 30g |
1,31 zł
(2,19 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
| Hummus z chilli | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Marchew | 225g |
0,69 zł
(2,29 zł) |
|
| Margaryna do pieczywa | 5g |
0,05 zł
(2,69 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 48g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
| Pietruszka, korzeń | 25g |
0,21 zł
(2,49 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 150g |
1,57 zł
(4,19 zł) |
|
| Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
| Seler, korzeń | 20g |
0,08 zł
(2,69 zł) |
|
| Ser gouda tłusty | 30g |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Szynka z indyka | 20g |
0,94 zł
(7,99 zł) |
|
| Ziemniaki | 100g |
0,18 zł
(3,69 zł) |