Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Kurczaka i brokuły daj na parę. Parować 30-40min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Brokuły | 550g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 350g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 18g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |