Darmowa dieta 1900 kcal nr 8213



Śniadanie


Makaron z pesto
354 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 12.65 g T: 11.49 g W: 53.09 g (BŁ: 5.54 g)

Wegetariańskie  

77   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Drugie śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 13.46 g T: 11.66 g W: 84.4 g (BŁ: 18.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   37

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Obiad


Ryż z kurczakiem i brokułem
512 kcal
Łączna waga porcji: 414g.

B: 32.6 g T: 13.9 g W: 70.47 g (BŁ: 11.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

50   10

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.



Podwieczorek


Zupa ziemniaczana
257 kcal
Łączna waga porcji: 696g.

B: 5.27 g T: 10.84 g W: 37.44 g (BŁ: 5.69 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1933 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 75.7 g
Tłuszcz: 70.35 g
Węglowodany: 279.78 g (w tym błonnik: 56.86 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Brokuły 150g     2,25 zł (7,49 zł)
Bulion warzywny 500g     54,61 zł (55,92 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 35g     1,53 zł (2,19 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 32g     3,83 zł (5,98 zł)
Kukurydza konserwowa 60g     0,49 zł (2,79 zł)
Makaron pełnoziarnisty 70g     0,84 zł (5,99 zł)
Marchew 30g     0,09 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Natka pietruszki 10g     0,88 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Ryż brązowy 60g     0,45 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 260g     5,40 zł (7,47 zł)
Seler, korzeń 20g     0,08 zł (2,69 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Ziemniaki 100g     0,18 zł (3,69 zł)



×