Darmowa dieta 1900 kcal nr 82327



Śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem
354 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 24.19 g T: 8.11 g W: 51.45 g (BŁ: 10.28 g)

Wegetariańskie  

51   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Drugie śniadanie


Jogurtowy koktajl z mango
272 kcal
Łączna waga porcji: 393g.

B: 11.48 g T: 5.36 g W: 45.82 g (BŁ: 2.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango obrać i usunąć pestkę, miąższ pokroić i wrzucić do blendera dodać jogurt naturalny i kostki lodu(6) i miksować aż do połączenia składników
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Racuchy z jabłkami
637 kcal
Łączna waga porcji: 410g.

B: 8.63 g T: 18.2 g W: 114.13 g (BŁ: 8.29 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko ścieramy na tarce, podgrzewamy mleko i dodajemy drożdże. Następnie dodajemy mąkę, cynamon i olej. Całość mieszamy z jabłkami i odstawiamy, żeby ciasto wyrosło. Nakładamy łyżkami na rozgrzany tłuszcz i smażymy.


Podwieczorek


Klasyczna jajecznica na maśle
294 kcal
Łączna waga porcji: 244g.

B: 16.37 g T: 15.05 g W: 26.12 g (BŁ: 4.91 g)

Wegetariańskie  

101   6

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Masło rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim pokrojoną cebulę.
  2. Po kilku minutach zmniejszamy ogień i dodajemy jajko, sól i pieprz do smaku, mieszamy aż do uzyskania porządanej konsystencji.
  3. Zjadamy z chlebem.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1927 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 72.3 g
Tłuszcz: 62.87 g
Węglowodany: 286.2 g (w tym błonnik: 33.51 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 35g     0,33 zł (3,79 zł)
Cynamon 5g     0,64 zł (2,29 zł)
Drożdże (piekarskie świeże) 15g     0,22 zł (1,49 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 162g     1,13 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 500g     3,86 zł (4,17 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Makaron pełnoziarnisty 50g     0,60 zł (5,99 zł)
Mango 280g     5,26 zł (7,99 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 125ml     1,19 zł (9,49 zł)
Mąka ryżowa 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×