Darmowa dieta 1900 kcal nr 82870



Śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką
412 kcal
Łączna waga porcji: 270g.

B: 11.66 g T: 9.24 g W: 79.02 g (BŁ: 15.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Drugie śniadanie


Smoothie z cytrusów i truskawek
302 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 3.29 g T: 1.1 g W: 75.13 g (BŁ: 9.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Grejpfruta i mandarynki obrać i usunąć pestki. Truskawki umyć osączyć i oczyścić z szypułek. Owoce wrzucić do blendera dodać miód imbir i kostki lodu(3). Zmiksować


Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami
661 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 23.24 g T: 15.51 g W: 114.17 g (BŁ: 13.12 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

25   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Wartości odżywcze:


Białko: 62.67 g
Tłuszcz: 46.68 g
Węglowodany: 334.67 g (w tym błonnik: 59.93 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 40g     0,09 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Fasola biała konserwowa 100g     1,00 zł (3,99 zł)
Grejpfrut 260g 0,00 zł (0,00 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Hummus z chilli 30g     1,12 zł (2,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Mandarynki 260g     2,97 zł (7,99 zł)
Marchew 140g     0,43 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 100g     2,08 zł (2,49 zł)



×