Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 30g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Erytrytol | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 80g |
![]() |
|
Marchew | 250g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 6g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Płatki migdałowe | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 400g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 300g |
![]() |
|
Woda | 80ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Zioła prowansalskie | 1g |
![]() |