Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 80g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 1g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 380g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 20g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |