Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 470g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Limonka | 50g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 80g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka chilli | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 460g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 18g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 30g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |