Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 16g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 155ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 85g |
![]() |