Darmowa dieta 1900 kcal nr 8950



Śniadanie


Placki kukurydziane
445 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 18.92 g T: 11.15 g W: 71.29 g (BŁ: 7.8 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Drugie śniadanie


Serek z suszonymi śliwkami
264 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 20.99 g T: 1.2 g W: 44.89 g (BŁ: 4.45 g)

Wegetariańskie  

23   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Śliwki kroimy na kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Frittata ze szpinakiem i kaszą jaglaną
554 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 30.54 g T: 27.74 g W: 48.89 g (BŁ: 5.09 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.



Podwieczorek


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Sałatka z brokułem i jajkiem
387 kcal
Łączna waga porcji: 525g.

B: 27 g T: 14.2 g W: 43.55 g (BŁ: 10.65 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

66   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Brokuły gotujemy na parze przez ok. 10 -15 minut.
  2. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
  3. Całość przekładamy do miski, dodajemy kukurydzę i jogurt, wyciskamy czosnek.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1869 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 104.83 g
Tłuszcz: 63.39 g
Węglowodany: 241.51 g (w tym błonnik: 39.79 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 464g     3,24 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 100g     0,77 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 40g     0,39 zł (3,39 zł)
Kukurydza konserwowa 420g     3,45 zł (5,58 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 50ml     0,17 zł (3,49 zł)
Mąka kukurydziana 30g     0,11 zł (3,59 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Płatki owsiane 10g     0,07 zł (3,29 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Suszone pomidory 20g     0,50 zł (6,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Śliwki suszone 40g     1,33 zł (4,99 zł)



×