Darmowa dieta 1900 kcal nr 90769



Śniadanie


Owsianka z suszonymi śliwkami (bez laktozy)
441 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 10.83 g T: 11.63 g W: 77.69 g (BŁ: 8.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   53

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Sałatka z czerwoną fasolą
352 kcal
Łączna waga porcji: 437g.

B: 17.15 g T: 7.68 g W: 62.11 g (BŁ: 16.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1925 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 67.24 g
Tłuszcz: 56.05 g
Węglowodany: 317.62 g (w tym błonnik: 56.09 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 250ml     4,50 zł (8,99 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Ocet balsamiczny 2g     0,10 zł (12,49 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 310g     5,68 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 60g     0,39 zł (3,29 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)
Śliwki suszone 40g     1,33 zł (4,99 zł)



×