Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 1000g |
![]() |
|
Czosnek | 60g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 70g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 70g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 230g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 80g |
![]() |