1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
Borówka amerykańska | 450g |
12,58 zł
(13,98 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Hummus naturalny | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 60g |
1,25 zł
(2,49 zł) |
|
Suszone pomidory | 28g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |