Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 50g |
1,55 zł
(13,99 zł) |
|
| Bakłażan | 200g |
2,22 zł
(4,99 zł) |
|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 13g |
0,57 zł
(2,19 zł) |
|
| Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 240g |
1,85 zł
(2,78 zł) |
|
| Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 12g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 6g |
0,72 zł
(2,99 zł) |
|
| Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 20g |
1,75 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 15g |
0,40 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Tuńczyk w oleju | 50g |
1,62 zł
(5,99 zł) |
|
| Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |