Darmowa dieta 2000 kcal nr 26937



Śniadanie


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
380 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 7.01 g T: 2.97 g W: 87.58 g (BŁ: 11.38 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

79   53

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Drugie śniadanie


Sałatka z awokado i pomidorami
272 kcal
Łączna waga porcji: 433g.

B: 5.45 g T: 21.44 g W: 18.74 g (BŁ: 8.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

38   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy, polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Obiad


Racuchy z jabłkami
637 kcal
Łączna waga porcji: 410g.

B: 8.63 g T: 18.2 g W: 114.13 g (BŁ: 8.29 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko ścieramy na tarce, podgrzewamy mleko i dodajemy drożdże. Następnie dodajemy mąkę, cynamon i olej. Całość mieszamy z jabłkami i odstawiamy, żeby ciasto wyrosło. Nakładamy łyżkami na rozgrzany tłuszcz i smażymy.


Podwieczorek


Koktajl energetyzujący z pomarańczą, bananem, kiwi i guaraną
303 kcal
Łączna waga porcji: 544g.

B: 5.34 g T: 2.87 g W: 70.09 g (BŁ: 10.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

37   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.


Kolacja


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
409 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 15.44 g T: 8.02 g W: 77.93 g (BŁ: 17.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Wartości odżywcze:


Białko: 41.87 g
Tłuszcz: 53.5 g
Węglowodany: 368.47 g (w tym błonnik: 55.3 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 25g     0,06 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cynamon 9g     1,15 zł (2,29 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 80g     0,96 zł (4,79 zł)
Drożdże (piekarskie świeże) 15g     0,22 zł (1,49 zł)
Guarana mielona 4g 0,00 zł (0,00 zł)
Jabłko 510g     2,22 zł (3,49 zł)
Kapusta pekińska 200g     1,88 zł (7,99 zł)
Kasza jaglana 50g     0,48 zł (3,39 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 24g     2,87 zł (2,99 zł)
Mleko ryżowe 125ml     1,19 zł (9,49 zł)
Mąka ryżowa 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Rodzynki 7g     0,16 zł (4,49 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×