Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
| Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 203g |
1,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Marchew | 15g |
0,05 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 2g |
0,18 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 30g |
1,02 zł
(4,59 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |