Pokroić i zapakować do pudełka :)
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 165g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 70g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Melon | 1080g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 35g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sok z buraków | 75g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |