Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 500g |
54,61 zł
(55,92 zł) |
|
Cebula | 175g |
0,41 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 5g |
0,64 zł
(2,29 zł) |
|
Czosnek | 30g |
1,31 zł
(2,19 zł) |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
0,22 zł
(1,49 zł) |
|
Hummus z chilli | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 325g |
2,27 zł
(6,99 zł) |
|
Kapusta pekińska | 200g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
Marchew | 30g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
1,19 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 200g |
4,15 zł
(4,98 zł) |
|
Seler, korzeń | 20g |
0,08 zł
(2,69 zł) |
|
Ziemniaki | 100g |
0,18 zł
(3,69 zł) |