Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 32g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |