1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 45g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 600g |
![]() |
|
Groszek zielony | 30g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 240g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 110g |
![]() |
|
Kurkuma | 10g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Mango | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |
|
Woda | 106ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |