Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 120g |
![]() |
|
Bakłażan | 240g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 900g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Kiełki fasoli mung | 20g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 15g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 350g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 25g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Woda | 530ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |