Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 480g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Marchew | 405g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |