Darmowa dieta 2100 kcal nr 14963



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
467 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 11.3 g T: 20.48 g W: 60.21 g (BŁ: 1.45 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

74   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Jaglanka z figami (bez laktozy)
487 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 10.19 g T: 18.3 g W: 73.42 g (BŁ: 5.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

6   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami
661 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 23.24 g T: 15.51 g W: 114.17 g (BŁ: 13.12 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

25   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Kolacja


Tosty pełnoziarniste z serem, papryką i polędwicą sopocką
454 kcal
Łączna waga porcji: 216g.

B: 21.74 g T: 18.84 g W: 52.58 g (BŁ: 6.72 g)



66   10

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kromki pieczywa tostowego smarujemy masłem.
  2. Na pierwszą z nich kładziemy kolejno plaster polędwicy, pokrojoną paprykę i plaster sera.
  3. Przykrywamy drugą z nich i wkładamy do rozgrzanego opiekacza.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2069 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 66.47 g
Tłuszcz: 73.13 g
Węglowodany: 300.38 g (w tym błonnik: 26.86 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 40g     0,09 zł (1,89 zł)
Chleb tostowy pełnoziarnisty 92g     0,64 zł (3,49 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Fasola biała konserwowa 100g     1,00 zł (3,99 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka pszenna typ 500 48g     0,14 zł (2,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 60g     1,10 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Polędwica sopocka 24g     0,68 zł (16,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Ser żółty królewski light 30g     1,02 zł (4,59 zł)



×