Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |