Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 304g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |