propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Bazylia (suszona) | 0.25g |
0,06 zł
(2,29 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
| Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 204g |
1,43 zł
(6,99 zł) |
|
| Kabanosy z kurczaka | 45g |
2,57 zł
(9,99 zł) |
|
| Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Ogórek | 90g |
0,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory | 850g |
4,52 zł
(7,98 zł) |
|
| Płatki jaglane | 50g |
0,70 zł
(2,79 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
| Szynka z indyka | 45g |
2,12 zł
(7,99 zł) |