Darmowa dieta 2100 kcal nr 23118



Śniadanie


Owsianka z miodem, jabłkiem i orzechami
475 kcal
Łączna waga porcji: 452g.

B: 15.11 g T: 13.35 g W: 77.77 g (BŁ: 7.7 g)

Wegetariańskie  

45   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno



Drugie śniadanie


Sałatka z tuńczykiem
311 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 28.65 g T: 12.13 g W: 25.81 g (BŁ: 7.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

64   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Sałatę rwiemy na małe kawałki, myjemy i wkładamy do miski.
  2. Dodajemy tuńczyka wraz z olejem.
  3. Pomidory i paprykę myjemy, kroimy i dodajemy do miski.
  4. Wsypujemy oliwki i umytą, pokrojoną w piórka cebulę.
  5. Dodajemy bazylię, pieprz, sól oraz sok z cytryny, całość mieszamy.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Kolacja


Makaron ryżowy z łososiem i szpinakiem
430 kcal
Łączna waga porcji: 230g.

B: 17.43 g T: 17.6 g W: 51.77 g (BŁ: 2.35 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

48   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2088 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 72.42 g
Tłuszcz: 75.73 g
Węglowodany: 300.83 g (w tym błonnik: 39.68 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Bazylia (suszona) 4g     0,92 zł (2,29 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 330g     1,44 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Oliwki zielone marynowane, konserwowe 50g     0,87 zł (3,49 zł)
Orzechy włoskie 10g     1,15 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 230g     4,21 zł (10,99 zł)
Pomidory 510g     2,71 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Sałata lodowa 200g     3,42 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 14g     0,35 zł (6,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Tuńczyk w oleju 170g     5,50 zł (5,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)
Łosoś, świeży 50g     5,75 zł (22,99 zł)



×