Darmowa dieta 2100 kcal nr 25840



Śniadanie


Placek jaglany z sosem mandarynkowym
490 kcal
Łączna waga porcji: 390g.

B: 16.72 g T: 19.52 g W: 64.5 g (BŁ: 4.57 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

25   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Banana, mąkę i jajko miksujemy a następnie smażymy na patelni. Następnie miksujemy jogurt z mandarynką, powstałym sosem polewamy placek.


Drugie śniadanie


Jaglanka z mango
461 kcal
Łączna waga porcji: 487g.

B: 13.96 g T: 7.88 g W: 87.23 g (BŁ: 6.54 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

17   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.



Obiad


Gulasz warzywny z ciecierzycą i sezamem
787 kcal
Łączna waga porcji: 501g.

B: 31.26 g T: 19.79 g W: 131.01 g (BŁ: 19.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

33   55

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kaszę opłukać na sitku pod bieżącą wodą. Wstawić wodę na kaszę. Gotować od momentu wrzenia ok. 12 -15 min.
  2. Suche nasiona ciecierzycy zalać w garnku 2 szklankami wrzątku i odstawić na 3 –4 h. Po tym czasie zalać świeżą wodą i gotować przez ok. 30 min. do momentu, aż nasiona będą miękkie (w razie potrzeby dolać wody). W przypadku zastosowania nasion ciecierzycy konserwowej, opłukać nasiona na sitku pod bieżącą wodą.
  3. Warzywa umyć i osuszyć. Z papryki wydrążyć pestki, z pomidora usunąć szypułkę, zaś cebulę i czosnek obrać. Paprykę, pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać.
  4. Warzywa poddusić w garnuszku razem z przyprawami oraz 3 –4 łyżkami wody. Gotować pod przykryciem ok. 10 min. Dodać sok z cytryny oraz ugotowaną ciecierzycę. Całość wymieszać i dusić przez 5 –7 min.
  5. Gulasz podawać posypany sezamem / polany pastą sezamową, z natką pietruszki i ugotowaną kaszą.


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2092 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 73.66 g
Tłuszcz: 69.65 g
Węglowodany: 317.12 g (w tym błonnik: 45.64 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 60g     0,14 zł (1,89 zł)
Ciecierzyca (cieciorka) 60g     1,08 zł (6,29 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 100g     0,77 zł (1,39 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 152g     1,47 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 32g     3,83 zł (5,98 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Mandarynki 70g     0,80 zł (7,99 zł)
Mango 280g     5,26 zł (7,99 zł)
Mielona papryka słodka 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 150ml     0,52 zł (3,49 zł)
Mąka jaglana 30g     0,36 zł (11,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 120g     2,20 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sezam 25g     0,65 zł (7,79 zł)
Sok cytrynowy 7g     0,19 zł (5,29 zł)



×