Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 70g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1000g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 65g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 384g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Marchew | 60g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 270ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 40g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 200g |
![]() |