Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 220g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 170g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.25g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |