Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 170g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |