Darmowa dieta 2100 kcal nr 42861



Śniadanie


Jajka faszerowane szynką, papryką, ogórkiem
451 kcal
Łączna waga porcji: 344g.

B: 29.93 g T: 33.25 g W: 9.21 g (BŁ: 1.71 g)

Bezglutenowe  

24   24

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Źródło: olalalchf.pl


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Deser z awokado i banana
422 kcal
Łączna waga porcji: 255g.

B: 5.15 g T: 16.35 g W: 68.55 g (BŁ: 9.35 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

25   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wydrążyć miąższ z awokado i przełożyć do miski. Obrać banana i pokroić w plasterki. Dodać daktyle i kakao. Wszystkie składniki zblendować na papkę. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Obiad


Indyk z warzywami
732 kcal
Łączna waga porcji: 719g.

B: 44.84 g T: 22.32 g W: 97.1 g (BŁ: 16.9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

41   12

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Indyka i pietruszkę kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez ok 20 - 25 minut. Warzywa kroimy. Całość polewamy oliwą, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym ryżem.


Kolacja


Jajka faszerowane awokado
501 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 21.28 g T: 40.37 g W: 15.15 g (BŁ: 3.39 g)

Bezglutenowe  

22   35

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.

Źródło: http://olalalchf.pl


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2106 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 101.2 g
Tłuszcz: 112.29 g
Węglowodany: 190.01 g (w tym błonnik: 31.35 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 260g     8,08 zł (13,99 zł)
Banan 100g     0,50 zł (4,99 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Czosnek 6g     0,26 zł (2,19 zł)
Daktyle suszone 50g     1,60 zł (3,19 zł)
Jaja kurze całe 555g     3,88 zł (6,99 zł)
Kakao w proszku 5g     0,23 zł (6,99 zł)
Kiełki brokuła 24g     2,40 zł (4,99 zł)
Majonez lekki (light) 150g     3,03 zł (8,49 zł)
Ogórek kiszony 100g     0,89 zł (7,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 190g     3,48 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 25g     0,21 zł (2,49 zł)
Polędwica z indyka 200g     9,40 zł (15,98 zł)
Pomidory koktajlowe 160g     2,23 zł (3,49 zł)
Rukola 40g     2,40 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 90g     1,87 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 3g     0,08 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 15g     1,49 zł (2,49 zł)
Szynka wieprzowa, gotowana 150g     10,31 zł (54,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)



×