Darmowa dieta 2100 kcal nr 43244



Śniadanie


Wafle ryżowe z hummusem
410 kcal
Łączna waga porcji: 180g.

B: 9.24 g T: 24.36 g W: 42 g (BŁ: 6.86 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.



Drugie śniadanie


Koktajl z bananem, pomarańczą i kiwi
274 kcal
Łączna waga porcji: 650g.

B: 4.48 g T: 2.69 g W: 63.43 g (BŁ: 9.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

95   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.


Obiad


Wegańskie naleśniki
664 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 18.38 g T: 25.03 g W: 96.33 g (BŁ: 9.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.

2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Kaszka manna z grejpfrutem
352 kcal
Łączna waga porcji: 385g.

B: 12.95 g T: 6.2 g W: 63.24 g (BŁ: 3.99 g)

Wegetariańskie  

26   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Ugotuj kaszę mannę na mleku.
  2. Dodaj podzielonego na cząstki grejpfruta.
  3. Posyp pestkami dyni.


Kolacja


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2119 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 56.25 g
Tłuszcz: 70.8 g
Węglowodany: 334.85 g (w tym błonnik: 37.78 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cukier trzcinowy nierafinowany 30g     0,33 zł (5,49 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Grejpfrut 130g 0,00 zł (0,00 zł)
Hummus naturalny 80g     2,99 zł (2,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Kasza manna 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Krążki ryżowe 40g     0,98 zł (2,69 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Mleko migdałowe 300g     3,15 zł (10,49 zł)
Mąka pszenna pełnoziarnista 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 20g     1,75 zł (2,19 zł)
Olej kokosowy 10g     0,50 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Pestki dyni 5g     0,20 zł (3,99 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Proszek do pieczenia 15g     0,38 zł (0,75 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 350ml 0,00 zł (0,00 zł)



×