Darmowa dieta 2100 kcal nr 43796



Śniadanie


Jaglanka z borówkami i amarantusem
441 kcal
Łączna waga porcji: 434g.

B: 13.6 g T: 14.63 g W: 68.91 g (BŁ: 9.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

13   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie
252 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 4.5 g T: 0 g W: 63 g (BŁ: 9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Obiad


Pulpeciki z makaronem (wersja bezglutenowa)
771 kcal
Łączna waga porcji: 490g.

B: 25.38 g T: 38.87 g W: 81.74 g (BŁ: 3.16 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

25   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.



Podwieczorek


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2083 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 67.21 g
Tłuszcz: 68.49 g
Węglowodany: 320.11 g (w tym błonnik: 38.55 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 19g     1,33 zł (6,99 zł)
Borówka amerykańska 550g     15,38 zł (20,97 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Bułka tarta (bezglutenowa) 20g 0,00 zł (0,00 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Jaja kurze całe 105g     0,73 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy 70g     1,59 zł (5,69 zł)
Mielone mięso wołowe 70g     1,40 zł (9,99 zł)
Migdały 15g     1,27 zł (8,49 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)



×