Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 970g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |