Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Bazylia (suszona) | 0.25g |
0,06 zł
(2,29 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
| Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 204g |
1,43 zł
(6,99 zł) |
|
| Kabanosy z kurczaka | 45g |
2,57 zł
(9,99 zł) |
|
| Kasza manna | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 35g |
1,54 zł
(10,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 5g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory | 970g |
5,16 zł
(7,98 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 80g |
3,99 zł
(5,99 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |