Darmowa dieta 2100 kcal nr 45562



Śniadanie


Kasza manna z budyniem, twarogiem i owocami
511 kcal
Łączna waga porcji: 284g.

B: 35.89 g T: 16.74 g W: 55.85 g (BŁ: 2.97 g)

Wegetariańskie  

26   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.



Drugie śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja lżejsza)
375 kcal
Łączna waga porcji: 368g.

B: 14.58 g T: 7.36 g W: 65.25 g (BŁ: 5.59 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2063 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 70.99 g
Tłuszcz: 69.52 g
Węglowodany: 299.63 g (w tym błonnik: 22.14 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 3g     0,21 zł (6,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 50g     1,40 zł (6,99 zł)
Budyń waniliowy bez cukru 20g     0,46 zł (1,09 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Czekolada gorzka 10g     0,45 zł (4,49 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kasza manna 20g     0,15 zł (2,99 zł)
Ksylitol 28g     1,45 zł (12,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 35g     0,24 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 20g     2,30 zł (11,49 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Rodzynki 10g     0,22 zł (4,49 zł)
Ser twarogowy chudy 150g     1,99 zł (1,99 zł)
Woda 150ml 0,00 zł (0,00 zł)



×