Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 152g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 250g |
![]() |
|
Malina | 150g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |