Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 32g |
![]() |
|
Marchew | 115g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |