Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cukier | 50g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 70g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 15g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Masło | 140g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 250g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 520g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 400g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 300g |
![]() |
|
Szczypiorek | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Żółtko jaja kurzego | 40g |
![]() |