Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
1. Wymieszaj składniki
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 350ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 15g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |