Darmowa dieta 2100 kcal nr 55000



Śniadanie


Kanapka z pastą z awokado
600 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 12.3 g T: 26.94 g W: 86.76 g (BŁ: 17.48 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   24

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Awokado przekrawamy wzdłuż i wydrążamy środek jednej polówki łyżeczką. Włóż do miski i rozgnieć widelcem. Posiekaj drobno cebulę i dodaj do awokado. Dodaj sosu sojowego i przypraw pieprzem. Wymieszaj i nałóż pastę na kanapkę. Smacznego. Wariant potrawy: możesz dodać do pasty pół ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. *(Pestkę zostaw w drugiej połówce awokado, dzięki temu nie zmieni koloru. Zawiń owoc w folię i schowaj do lodówki). Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Drugie śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką
412 kcal
Łączna waga porcji: 270g.

B: 11.66 g T: 9.24 g W: 79.02 g (BŁ: 15.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Obiad


Jednogarnkowa meksykańska quinoa
693 kcal
Łączna waga porcji: 602g.

B: 28.16 g T: 21.57 g W: 107.18 g (BŁ: 20.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

31   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Pokrój warzywa na małą kostkę.

2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.

3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 63.75 g
Tłuszcz: 73.9 g
Węglowodany: 321.64 g (w tym błonnik: 61.31 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 300g     9,33 zł (13,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Bulion warzywny 200g     21,84 zł (27,96 zł)
Cebula 20g     0,05 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 280g     2,65 zł (3,79 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 170g     2,04 zł (4,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Hummus z chilli 30g     1,12 zł (2,99 zł)
Kukurydza konserwowa 170g     1,40 zł (2,79 zł)
Kumin (kmin rzymski) 3g     0,26 zł (1,29 zł)
Limonka 100g     1,56 zł (4,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mielona papryka chilli 5g     0,46 zł (2,29 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Papryka jalapeno 30g     2,00 zł (19,99 zł)
Pieprz czarny 0.2g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 170g     1,78 zł (4,19 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 200g     6,39 zł (7,99 zł)
Rzodkiewka 100g     2,08 zł (2,49 zł)
Sos sojowy jasny 20g     0,56 zł (4,19 zł)
Suszona kolendra 1g     0,09 zł (1,29 zł)



×