Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 250g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 140g |
![]() |
|
Kalafior | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Mango | 500g |
![]() |
|
Marchew | 250g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 200ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Rzeżucha | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 40g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |