Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 150g |
![]() |
|
Majonez | 75g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 23g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 180g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 180g |
![]() |