Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 600g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 165g |
![]() |
|
Kalafior | 2640g |
![]() |
|
Kapusta biała | 4500g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 35g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 2100g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.5g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sok z buraków | 75g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól himalajska | 15g |
![]() |