Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 240g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Musztarda | 50g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 220g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 24g |
![]() |
|
Szczypiorek | 55g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 4g |
![]() |