Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
0,63 zł
(6,99 zł) |
|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
0,33 zł
(5,49 zł) |
|
Ksylitol | 7g |
0,36 zł
(12,99 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
Makrela, wędzona | 40g |
0,96 zł
(5,99 zł) |
|
Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko migdałowe | 550g |
5,77 zł
(10,49 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
Olej kokosowy | 10g |
0,50 zł
(11,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 120g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
0,38 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Płatki ryżowe | 50g |
0,89 zł
(3,19 zł) |
|
Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |